Wie zijn wij...   
     
 

Wij zijn Geert & Christine; gepassioneerde Whippet-eigenaren.
Wij wonen te Ingelmunster in West-Vlaanderen, een landelijke gemeente in de Mandelvallei.
Sinds ons huwelijk bezitten we honden. Het was echter pas in 2001 dat wij onze eerste Whippet kochten.

Veel mensen kennen de naam Whippet niet. Meestal vraagt men: "zijn dat hazewinden?".
Ook kijkt men verwonderd als je met meerdere Whippets op stap bent. Nochtans is dit geen zeldzaamheid. Eens je een Whippet hebt, haal je er gemakkelijk meerdere in huis.
Het zijn dan ook hele lieve honden - en al lijkt het eigenaardig - die meestal bij hun baasje in bed slapen.

In 2010 kregen wij bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus onze aangevraagde kennelnaam: Jivaros.
De keuze voor deze naam is eenvoudig te verklaren. Als jongeling was ik immers orgelist/keyboardspeler bij een dansorkest dat The Jivaros heette. Vanwaar deze naam kwam, wist ik toen niet, nu weet ik wel beter! De Jivaros; een indianenstam uit Ecuador / Peru waren gekend als koppensnellers die de hoofden van hun slachtoffers bewerkten tot die amper nog de grootte hadden van een sinaasappel. Deze verkleinde hoofdjes werden dan op palen gestoken...

Als gediplomeerd occasionele fokker, hebben wij (meestal) één nestje per jaar. Heel uitzonderlijk wordt/werd daarvan afgeweken.
Wij zijn gepassioneerd bezig met onze honden, zij leven allemaal binnenshuis. Ook de pups die bij ons het levenslicht zien, groeien op binnenshuis en worden zo goed als mogelijk gesocialiseerd. Alle bij ons gefokte pups sluiten wij in ons hart... vandaar dat niet iedereen zomaar een pup bij ons kan kopen. Wij zijn immers geen malafide broodfokkers die alleen maar op geld belust zijn.
Hoewel wij fokken met whippets uit zuivere 'renlijnen' moeten de pups niet noodzakelijk op hondenrennen terecht komen. Wanneer zij de nodige beweging krijgen, zijn het uitstekende gezinsgenoten.
De nieuwe eigenaars van onze puppy's kunnen steeds een beroep op ons doen wanneer ze dat maar willen.
 

Hopelijk kunnen jullie iets opsteken over de Whippet op deze site.
Ik dank u voor het bezoek en wens u veel leesplezier...