West-Vlaamse windhondeneigenaars  
     
 

Sinds geruime tijd zijn we met enkele West-Vlaamse windhondeneigenaars op zoek naar een geschikt terrein voor onze honden.

Dat windhonden geboren lopers zijn, zou elke windhondeneigenaar toch moeten weten.
Meestal gebeurd dit in de eigen (veel te kleine) tuin, of op plaatsen waar het eigenlijk niet mag (vrije natuur). Ook de meeste loopweides zijn veel te klein en meestal lopen daar dan ook nog andere hondenrassen rond.
Vele windhonden die ondanks het verbod toch in de vrije natuur los lopen, raken gekwetst door allerlei obstakels, denken we maar aan prikkeldraad. Een windhond die een prooi achterna zit, heeft immers geen oren naar zijn baas.

Vandaar onze zoektocht naar een voldoende groot afgebakend terrein waar we onze honden op een veilige manier kunnen vrij laten lopen (al dan niet met een kunsthaas).
MAAR... loont het de moeite om een groot terrein te hebben voor enkele windhondeneigenaars?
Zou het niet beter zijn om een vereniging te stichten zodat alle West-Vlaamse windhonden gebruik kunnen maken van dat terrein? We zullen misschien makkelijker iets vinden als we met velen zijn. Bestaat er geen spreuk die zegt: "Eenheid maakt Macht"? Met een vereniging kunnen we trouwens meer doen dan alleen maar onze honden laten lopen. Denk maar aan voordrachten door bv. veeartsen, enz.

Op vrijdag 11 maart 2011 organiseerden wij te Ingelmunster een samenkomst. Hierop kwamen toch een veertigtal mensen op af. Daar kwamen wij tot de vaststelling dat een West-Vlaamse windhondenvereniging heel welkom zou zijn en dat iedereen een terrein nodig acht.

Vandaar dat wij blijven zoeken en alle mogelijkheden zullen benutten om toch een voldoende groot terrein te vinden waar onze honden op een veilige manier kunnen lopen. Uiteraard willen wij nog méér West-Vlaamse windhondeneigenaars bereiken... wie ons daarbij kan helpen, zijn we dan ook heel dankbaar!

Nogmaals dank en graag tot ziens,

Geert